Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
7 online tools voor kmo's!

Een onderdeel van de Masterclass KMO Management is de les rond digitaal management. Daarin wordt besproken hoe u als ondernemer de informatica kant van de zaak aanpakt, maar ook hoe u voordeel haalt uit digitale technologie.

Om u alvast op weg te zetten effectiever en efficiënter te werken hebben we hier 7 tools opgelijst. Gratis tools, of tools met een uitgebreide gratis versie, die u helpen bij het uitvoeren van uw dagelijkse taken.

In de les digitaal management komen nog een reeks andere tools aan bod.

Maar met deze tools krijgt u alvast al een voorproefje.

Keepass.info

Een gratis  te downloaden en op de computer te installeren  paswoord manager. Dashlane en Lastpass zijn alternatieven in de cloud.                                 

Evernote.com

Online notitieblok/ atomaschrift om verslagen van vergaderingen, ideeën en notities in op te slaan. Microsoft OneNote is alternatief.                                           

Trello.com

Eenvoudige online project management  (taakbeheer) tool met een uitgebreide gratis basisversie.                                 

MeetFranz.com

Software om te downloaden. MeetFranz.com laat toe om via één toepassing privé berichten apps zoals Messenger en Whatsapp te gebruiken.
Ideaal voor KMO’s die steeds vaker via deze toepassingen met klanten en contacten communiceren.                             

Pixlr.com

Cloud software om foto’s en beelden mee te bewerken. Pixlr is een beetje een gratis miniversie van Adobe Photoshop. Uiteraard heeft Pixlr minder functionaliteiten dan Photoshop, maar de basisfuncties zoals kleuren op een foto wijzigen of werken in ‘layers’ is aanwezig in deze snel aan te leren toepassing.                  

Postcron.com

Met Postcron kan u posts voor Linkedin, Facebook, Twitter, Pinterest,… inplannen. Een handige manier om uw inspanningen om te scoren op sociale media te bundelen. De gratis versie van Postcron laat toe om tot 10 posts tegelijk in te plannen.                                                        

Google analytics

Google  analytics is een webstatistiek software die Google gratis ter beschikking stelt aan website eigenaars. In Google analytics zijn statistieken over de bezoekers van een website te vinden. Zo toont Google analytics onder andere via welk kanaal mensen op een site zijn terechtgekomen en wat ze precies op de site doen. Onmisbaar als instrument om een website te versterken.
                                  
Meer halen uit het digitale, dat is de bedoeling van de les digitaal management. Bekijk alvast hoe u voordeel kan halen uit digitale technologie dankzij bovenstaande toepassingen.

Lieven Van de Velde
Docent Digitaal Management in de Masterclass KMO Management
Zaavoerder LVDV Projects
 
Ontdek meer over dit onderwerp tijdens de Masterclass KMO Management : 10 sessies waarin alle facetten van het ondernemen aan bod komen.
Docenten: 8 ervaren docenten
Waar en wanneer:
AEtelier 3Hoog, Leuven | Start op 12 november 2020
RodeBol, Gent | Start op 17 november 2020
Ter Elst, Edegem (Antwerpen) | Start op 4 mei 2021
 

De Ondernemersacademie is geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid. Geniet van financiële steun voor deze opleiding via de kmo-portefeuille.