Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

De snelle verandering van onze technologie heeft ons met een reeks nieuwe uitdagingen opgezadeld. Jouw en mijn gedrag wordt gestuurd door triggers.

Ping.
Leven en werk lijken complexer geworden dankzij die kleine computer die we altijd in onze broekzak hebben.
Ik word er gek van wanneer ons Fien ‘altijd’ op haar iphone bezig is. Maar is mijn uitdaging met mijn smartphone niet bijna dezelfde

Sommige van ons voelen zich zelfs schuldig wanneer ze voor de zoveelste maal in hun scherm gezogen worden in plaats van een connectie te hebben met de mensen rondom ons.
Ik moet je niet meer overtuigen dat we ons steeds meer laten afleiden door onze smartphones. Sommigen hebben zelfs last van fantoomvibraties. De smartphone trilt in hun broekzak, terwijl hun telefoon thuis op hun tafel thuis ligt.
We weten dat technologie ons zwaard beïnvloedt. Waarschijnlijk veel zwaarder dan we willen herkennen of toegeven.

Vrijheid
Bewust kiezen welke acties je neemt, vind ik het hoogste goed. Er zijn filosofen die beweren dat vrije wil niet bestaat, maar die hypothese wil ik niet accepteren.
Vrijheid is belangrijk voor mij. Ik merk dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt.
Stel je voor dat technologie je helpt om je zelfgekozen doelen te bereiken?
Beeld je eens in dat technologie je helpt om je tijd, energie, aandacht en ook je centen te maximaliseren en te optimaliseren. Je hebt nog wel keuze, maar je technologie ondersteunt je in plaats van je te saboteren.

Always On
Altijd geconnecteerd zijn, heeft zijn effecten op ons lijf en ons brein.
Kovert Designs is een organisatie die de effecten van digitale technologie op ons hoofd en lijf onderzocht.
Ze deden een interessant onderzoek met 35 Ceo’s naar het effect van gedeconnecteerd te zijn. Ze vlogen de Ceo’s naar de woestijn in Marokko. Er zijn slechtere plaatsen voor een experiment