Locatie

Inschrijven voor deze opleiding

Dé managementopleiding voor alle facetten van het ondernemen

Ondernemen begint bij passie. Om daarop succesvol verder te bouwen, is er echter meer nodig: strategie, financieel inzicht, sales & marketing, hrm ... Dat kan u onmogelijk allemaal onder de knie hebben. Daarom lanceerde de Ondernemersacademie deze brede managementopleiding waarin alle facetten van het ondernemen aan bod komen.U werkt gedurende de Masterclass aan uw eigen persoonlijke verbeterplan.

De masterclass ‘KMO-management’ is uitgegroeid tot dé referentieopleiding voor de Vlaamse KMO-ondernemer. Meer dan 1000 KMO-ondernemers volgden reeds deze unieke opleiding.

Voor wie?

 • Elke eigenaar-ondernemer van een KMO met vijf of meer medewerkers:
 • Ondernemers die een update wensen om hun KMO professioneel te leiden
 • Opvolgers binnen de familiale KMO
 • Ondernemers van een groei-KMO


De opleiding

De cursus biedt in 7 thema’s, gespreid over 10 namiddagen, antwoord op de meest gestelde vragen van KMO- managers:

 • Strategisch: hoe neem ik strategische beslissingen en hoe vertaal ik deze naar concrete
 • doelstellingen en actieplannen?
 • Sales & marketing: hoe kan ik beter en meer verkopen? Hoe stel ik een marketingplan op en hoe
 • implementeer ik dit in mijn bedrijf?
 • Financieel: hoe krijg ik inzicht in de financiële gezondheid van mijn onderneming?
 • Digitaal: wat zijn de ICT- basisbehoeften om mijn onderneming te digitaliseren?
 • Human resources (HRM): wat is een sterk personeelsbeleid en hoe geef ik succesvol leiding aan mijn medewerkers?
 • Operationeel: hoe stroomlijn en optimaliseer ik operationele en logistieke processen binnen mijn onderneming?
 • Innovatiemanagement: hoe maak ik een innovatieplan op?
   

Voor deze opleiding maakt de Ondernemersacademie gebruik van de diensten van topexperts binnen hun
vakgebied. Al onze docenten hebben ervaring met KMO’s en maken gebruik van praktijkvoorbeelden rechtstreeks uit het leven van de KMO-ondernemer gegrepen.

"Via deze opleiding heb ik feedback gehad en kon ik zien welke technieken nog beter aangepakt konden worden." – Sels Michel, Sixinch

Strategie
17 november 2020 van 13:00 tot 18:00

Van missie tot strategie. U begint met het definiëren en scherpstellen van de eigen bedrijfsstrategie. De basisbegrippen missie, visie en strategie worden overlopen, en meteen in de praktijk gebracht. We leggen hier de basis van uw persoonlijk verbeterplan.

Docent: Tim Belon
Meer over Tim Belon »

Marketing management
01 december 2020 van 13:00 tot 18:00

Enkel een doordachte marketingstrategie leidt tot betere resultaten. We behandelen alle belangrijke ingredienten voor marketing in uw KMO: uw marketingplan, sociale media, uw website,...

Docent: Peter Desmyttere
Meer over Peter Desmyttere »

Sales: verkoop anders bekeken
15 december 2020 van 13:00 tot 18:00

Een eenvoudig verkoopgesprek wordt met Philippe als coach, een ontdekking en een openbaring! We starten de sessie met een typebeschrijving: wie ben ik als persoon, en wie heb ik tegenover mij als klant? Waarom klikt het bij sommigen en bij anderen niet?
Hoe kunnen we dit beïnvloeden? Nadien passen we dit toe in een eenvoudig, praktisch, bewezen werkbaar verkooptraject. Leer verkopen zonder zo over te komen. Leer logische dingen doen, waardoor u sneller uw klant overtuigt.

Docent: Philippe Sarens
Meer over Philippe Sarens »

Financieel Management 1
12 januari 2021 van 13:00 tot 18:00

Wat zijn de parameters van financiële gezondheid? Dit onderdeel van de opleiding focust op financiële aandachtspunten voor elke ondernemer: solvabiliteit, liquiditeit, rendement, cash-flow, gezondheidsmeter. Op welke manier beïnvloeden ze uw onderneming, en hoe krijgt u er een betere greep op?

Docent: Freddy Van Bogget
Meer over Freddy Van Bogget »

Financieel Management 2
26 januari 2021 van 13:00 tot 18:00

Bekijk de relatie tussen ondernemer en financierder.
Als ondernemer is het belangrijk te weten hoe u omgaat met mogelijke financierders. Tijdens deze sessie wordt uitgelegd wat een kredietonderzoek is, alsook het belang van een ondernemingsplanning. U leert hoe u uw kredietdossier kunt voorbereiden om financiering aan te vragen.

Docent: Freddy Van Bogget
Meer over Freddy Van Bogget »

Digitaal Management
09 februari 2021 van 13:00 tot 18:00

Wat zijn de noden van uw onderneming op het gebied van informatica? Automatisering van de verschillende processen in uw onderneming hoeft niet complex of duur te zijn, maar kan u zeer veel tijd en administratie besparen. Maak ten slotte kennis met verschillende gratis of zeer goedkope ICT tools die u kunnen ondersteunen in uw ondernemerschap.

Docent: Lieven Van de Velde
Meer over Lieven Van de Velde »

Strategisch Personeels- en Organisatiebeleid
23 februari 2021 van 13:00 tot 18:00

Als bedrijf wil u uw ambities en doelstellingen realiseren. Uw medewerkers en uw teams vervullen daarin een cruciale rol. Inzetten op een strategisch personeels- en organisatiebeleid is dus geen overbodige luxe. U vertrekt vanuit de kernprocessen van uw onderneming, en krijgt inzicht in het nut van rollen en functiebeschrijvingen, teamwerking, en een doordacht talent- en competentiemanagement en voor feedback- en evaluatiegesprekken. U leert hoe u de juiste mensen aantrekt en behoudt, en wat een correct verlonings- en VTO-beleid (vorming, training en opleiding) is.

Docent: Pieter Vanslembrouck
Meer over Pieter Vanslembrouck »

Operationeel Management
09 maart 2021 van 13:00 tot 18:00

In deze sessie krijgt u inzicht hoe u uw processen efficiënter en effectiever kan maken, gebaseerd op verschillende Lean-technieken zoals SMED, 5S, Kaizen, problemsolving.
 

Docent: Ann De Vlieger
Meer over Ann De Vlieger »

Leiderschap
23 maart 2021 van 13:00 tot 18:00

Modern leiderschap draait niet meer om macht, maar om het beste uit uzelf en uw medewerkers te halen. U leert op uw eigen manier, uw medewerkers te inspireren en te motiveren. We geven aandacht aan de verschillende leiderschapsstijlen maar ook aan zelfmanagement zodat ongezonde stress en burn-out voorkomen kunnen worden.

Docent: Nora Vaes
Meer over Nora Vaes »

Uw persoonlijk verbeterplan
20 april 2021 van 13:00 tot 18:00

In deze laatste sessie komt het verbeterplan aan bod. U krijgt begeleiding aangeboden bij de elementen die u zelf grondig wilt aanpakken.

Docent: Tim Belon
Meer over Tim Belon »
AEtelier, Leuven 12/11/2020 - 22/04/2021 10 sessies
Rode Bol, Gent 17/11/2020 - 20/04/2021 10 sessies
Rode Bol, Gent 12/11/2019 - 21/04/2020 10 sessies

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 2 550,00
Geen lid € 2 850,00
Enkel als u gebruik maakt van de KMO-portefeuille
KO MO
€ 1 785,00 € 2 040,00
€ 1 995,00 € 2 280,00

“Topdocent! De materie (financieel management) die me op voorhand het minst interessant leek, bleek uiteindelijk de les te zijn die me het meest boeide, top zo!”

"Via deze opleiding heb ik feedback gehad en kon ik zien welke technieken nog beter aangepakt konden worden." – Sels Michel, Sixinch

"Ideale opleiding om de basis tecknieken op te frissen, daarnaast ook veel opgestoken van de  collega ondernemers." – Nele Despiegelaere, Pipa Immo

 

"Je leert de noodzakelijke basis kennis om KMO te kunnen leiden." - Walter Willems, Claes & Willems BVBA

De opleiding KMO-Management gaf me een duidelijk inzicht in de missie en de strategie van mijn bedrijf .  ik leerde ook heel wat bij over planning en financieel management"
Geert Van Buynder - Van Buynder-Martens

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wilt u van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat u de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doet u dit niet, dan bestaat het risico dat u de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. U kan een subsidieaanvraag indienen tot 14 kalenderdagen na de start van de prestaties. Na deze termijn kan u geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heeft u uw identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaarlezer nodig. Indien u nog nooit de KMO-portefeuille heeft aangevraagd kan het twee weken duren voordat uw aanvraag rond is. Breng uw aanvraag dus in orde wanneer u zich aanmeldt! U heeft enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kunt u ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, uw identiteitskaart of storingen, kunt u contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer u inschrijft ontvangt u automatisch een factuur.

Indien u geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dient u het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien u gebruik maakt van de de KMO-portefeuille, betaalt u enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaalt u via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. U maakt uw aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kunt u de rest van uw factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op uw vraag?

Bel ons of stel uw vraag via dit fomulier

Met al uw vragen kunt u ook terecht op ons telefoonnummer +32 (0)2 21 22 613