Locatie

Inschrijven voor deze opleiding

In tijden van disruptie is het cruciaal om verandering juist te managen. Helaas leert de praktijk dat de kans op het mislukken van een veranderingstraject ontzettend hoog is.  Met de Six batteries of change werd een verrassend eenvoudig model ontwikkeld voor meer effectieve verandering. Gebaseerd op het idee van zes batterijen die volledig opgeladen moeten zijn om de beste resultaten te bekomen, worden de cruciale factoren bepaald die extra energie verdienen tijdens elk verandertraject. In deze Masterclass leer je hoe de verschillende batterijen op te laden en hoe je die energie kan inzetten om competenties te ontwikkelen die je organisatie wendbaar maken.

Voor wie?

Dit leertraject is op maat gesneden van ondernemers en bedrijfsleiders die hun organisatie willen veranderen en aanpassen aan de nieuwe marktomstandigheden. Na het volgen van dit traject ben je in staat om met vertrouwen de drijvende kracht te zijn in een veranderingstraject.

Jouw tijd waard:

• Leer je bedrijf beter omgaan met verandering.
• Ontvang advies op maat over jouw veranderingstraject.
• Het model van Six batteries of change werkt beter dan de traditionele veranderingsmodellen.

Elke deelnemer ontvangt het boek Six batteries of change:

Een grondig onderbouwd model, toegankelijk uitgelegd, zet elke organisatie op weg naar duurzame verandering

Extra

Bij inschrijving ontvang je uitzonderlijk gratis toegang tot de Online Ondernemersacademie en dit van de eerste tot de laatste sessie van de opleiding. Ontdek hier alvast ons online leerplatform.

Volg met een gerust gemoed onze opleidingen. We passen alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen strikt toe.
Ook de inhoud van de Masterclass is coronaproof
. De docent zal aandacht besteden aan de gevolgen van de pandemie.

Intake

Voor de start van dit traject bevragen we de deelnemers omtrent de uitdagingen die ze ondervinden en algemene vragen rond veranderingsmanagement. Met deze info verfijnen we de inhoud van het leertraject.

De psychologie van verandering
11 februari 2021 van 13:00 tot 17:00

In de overgang naar nieuwe organisatievormen krijg je als manager te maken met medewerkers die vol voor de verandering gaan en medewerkers die voortdurend weerstand bieden. Tegelijkertijd merk je dat mensen vaak nog in oude gedragingen en denkpatronen blijven hangen. Tijdens dit eerste inhoudelijk onderdeel duiken we in de psychologie van verandering en delen we een aantal principes die je op de radar dient te houden wanneer je aan een veranderingstraject begint.

Vlerick 'Six batteries of change' - focus op de rationele kant
25 februari 2021 van 13:00 tot 17:00

Het uitgangspunt van ons veranderingsmodel is dat een effectieve verandering begint bij het managen van de energie in jouw organisatie. Het gebeurt immers al te vaak dat groots aangekondigde veranderingstrajecten plots zonder energie komen te zitten. In dit onderdeel lichten we de drie belangrijke rationele batterijen toe: veranderingsstrategieën, projectmanagement en een juiste structuur zijn essentieel voor elk veranderingstraject. Dit is de hardware voor verandering.

Vlerick 'Six batteries of change' – focus op de emotionele kant
18 maart 2021 van 13:00 tot 17:00

Zelfs de beste hardware kan niet functioneren zonder software. Wie aandacht heeft voor het management van de gevoelens die tijdens een veranderproces opduiken, verhoogt de kans aanzienlijk om te slagen. Doorgaans voelen zowel medewerkers als de directie een zekere frustratie tijdens veranderingen. Medewerkers omdat ze niet gehoord worden en de directie omdat al hun inspanningen vijandig ontvangen worden. Emoties zijn de brandstof voor organisatiepatronen, en die moeten gemanaged worden.

Het leiden van verandering - valkuilen
24 maart 2021 van 13:00 tot 17:00

70% van de verandertrajecten mislukt. Een duizelingwekkend hoog percentage, terwijl verandering en innovatie bij veel organisaties hoog op de agenda staan. Maar hoe komt het dat het zo vaak fout gaat? Waar komt weerstand onder medewerkers vandaan? Wat zijn valkuilen voor leiders in verandertrajecten en wat zijn tips om succes te veranderen? Tijdens deze laatste inhoudelijke sessie richten we ons op de belangrijkste valkuilen in verandermanagement en wat eraan te doen.

Online Q&A met Peter De Prins

Als afsluiter van het traject bieden we een virtuele bijeenkomst aan waarbij je bijkomende vragen kan stellen omtrent jouw veranderingstrajecten en hoe ze beter te leiden. Peter geeft tijdens deze Q&A zijn advies op jouw veranderingstraject.

Peter De Prins
Docent: Peter De Prins

Peter De Prins is professor of management practice in change management, coaching en leiderschap aan Vlerick Business School. Hij adviseert bedrijven die zich in een ingrijpend veranderingsproces bevinden, fungeert als executive coach voor leiders die voor een persoonlijke transitie of die van hun organisatie staan. Peter is internationaal keynote speaker en oprichter & managing director van 2ThePoint. Als ervaren docent én ondernemer kan hij permanent de brug slaan tussen theorie en praktijk.

Meer over Peter De Prins »
Ter Elst, Edegem 11/02/2021 - 24/03/2021 6 sessies

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 3 250,00
Geen lid € 3 450,00
Enkel als je gebruik maakt van de KMO-portefeuille
KO MO
€ 2 275,00 € 2 600,00
€ 2 415,00 € 2 760,00

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. Je mag altijd een collega in je plaats laten deelnemen. Gelieve elke wijziging in die zin via mail door te geven aan info@ondernmersacademie.be.
Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. Je kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of tot uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heb je je identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaartlezer nodig. Indien je nog nooit de KMO-portefeuille hebt aangevraagd kan het twee weken duren voordat je aanvraag rond is. Breng je aanvraag dus in orde wanneer je je aanmeldt! Je hebt enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kan je ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, je identiteitskaart of storingen, kan je contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer je inschrijft ontvang je automatisch een factuur.

Indien je geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dien je het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, betaal je enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaal je via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. Je maakt je aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kan je de rest van je factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op je vraag?

Bel ons of stel je vraag via dit fomulier