Hou me op de hoogte

Structuur, meerwaarde en duurzame verandering, dat wil u ook voor uw KMO!

Lean management het klinkt als een hype. Maar voor kmo-ondernemers is Lean management juist heel concreet, relevant en effectief. Lean management gaat finaal over meerwaarde creëren waar een klant voor wil betalen. U bereikt dat door knelpunten te identificeren, ze weg te werken en nieuwe te voorkomen. Hoe? U leert het in deze workshop. Het resultaat? Minder kosten, meer productiviteit, hogere kwaliteit.

De workshop Lean management reikt u methodes aan om uw dagelijkse processen efficiënter te organiseren. Niet één keer, maar structureel en dus blijvend. Het geheim? De basis van beslissingen verbreden. Want ondervinden mensen dat hun kunde en professionaliteit betrokken worden bij beslissingen, dan geloven ze ook echt in die beslissingen en dan zijn ze echt bereid tot verandering. Het startsein daarvoor moet wel van u komen.

Voor wie:

KMO-zaakvoerders. Belangrijke opmerking: Deze opleiding is niet enkel voor productiebedrijven. Ook dienstverlenende organisaties kunnen veel voordeel halen uit Lean Management. 


Uw tijd waard:

  • U leert blijvende meerwaarde creëren voor uw klant
  • U brengt een duurzame en efficiënte structuur aan uw bedrijf
  • Uw medewerkers stappen 100% mee aan boord van dit verhaal

Weg met verspilling

U krijgt een beknopte introductie van de historiek en de basisfilosofie van LEAN MANAGEMENT, maar al heel snel kijken we samen naar het begrip verspilling. We lichten vormen van verspilling toe.  Om de theorie concreet te maken reiken we een aantal visualisatietechnieken aan. Daarna brengt u de LEAN-filosofie in de praktijk in een concrete oefening die u hierna zo kunt gebruiken.

Lean starten

In deze sessie beginnen we met een aantal basistechnieken om met LEAN MANAGEMENT te starten:

  • Met de 5S-techniek, die refereert naar vijf Japanse woorden voor "schoonmaak/opruimen", maken we eerst schoon schip.
  • We visualiseren teamprestaties en werkverdeling.
  • U leert een waardenstroom-analyse maken: u brengt uw processen in kaart om de stroom van producten, diensten en informatie te analyseren.

Merkbare verbetering realiseren

In de eerste sessie worden u een aantal fundamentele technieken aangereikt om specifieke verbeteringen te realiseren: doorlooptijd en/of omsteltijd reduceren, fouten vermijden of verminderen, machinebeschikbaarheid opvolgen en verbeteren, processen visualiseren, lay-out verbeteren, planningssystematiek verbeteren enz. U kiest wat daarvan voor u relevant is en in deze sessie werken wij concreet aan het realiseren van de verbetering.

Lean blijven

Technieken zijn nuttig en nodig, maar om een verbetering duurzaam te verankeren, is een omslag in cultuur nodig. Dat vraagt van de bedrijfsleiding een volgehouden inspanning en een consequente houding. Deze laatste sessie helpt u dat te bereiken.

Dirk Roelens
Docent: Dirk Roelens

Dirk Roelens is gediplomeerd “master in total quality management en lean sensei”.
Na een carrière van 10 jaar in de industrie als productiedirecteur, kwaliteits- en plantmanager startte hij zijn eigen advies- en opleidingsbureau, met als focus operationele excellentie en managementsystemen. Twee decennia later was het bureau uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met een 10-tal medewerkers. Het werd in 2016 geïntegreerd binnen Moore Stephens Belgium en Dirk werd er partner, verantwoordelijk voor Operations. Hij is tevens verantwoordelijk voor CIMCIL, de organisatie die gespecialiseerde supply chain- en lean-opleidingen aanbiedt.
Dirk is gastprofessor aan de universiteiten van Gent en Leuven. Hij verzorgde gastcolleges in verschillende landen in Europa, Azië, Amerika en Afrika.

Meer over Dirk Roelens »

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 1 200,00
Geen lid € 1 400,00
Enkel als je gebruik maakt van de KMO-portefeuille
KO MO
€ 840,00 € 960,00
€ 980,00 € 1 120,00

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. Je mag altijd een collega in je plaats laten deelnemen. Gelieve elke wijziging in die zin via mail door te geven aan info@ondernmersacademie.be.
Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. Je kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of tot uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heb je je identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaartlezer nodig. Indien je nog nooit de KMO-portefeuille hebt aangevraagd kan het twee weken duren voordat je aanvraag rond is. Breng je aanvraag dus in orde wanneer je je aanmeldt! Je hebt enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kan je ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, je identiteitskaart of storingen, kan je contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer je inschrijft ontvang je automatisch een factuur.

Indien je geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dien je het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, betaal je enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaal je via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. Je maakt je aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kan je de rest van je factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op je vraag?

Bel ons of stel je vraag via dit fomulier