Locatie

Inschrijven voor deze opleiding

Schrijf je in vóór 31/07/2020 en ontvang met deze vroegboekcode nog € 100 extra korting: OAChina2020


HONDERD JAAR CHINA-ERVARING IN ACHT LESSEN

De derde editie van de unieke Masterclass China Business bestaat uit acht sessies waarin praktische uiteenzettingen aan bod komen rond Chinese e-commerce, fiscaliteit, wetgeving, marketing, productie, verkoop, sourcing, betalingen en boekhoudkunde.
De laatste sessie zal bestaan uit een getuigschriftuitreiking, een presentatie over maatschappelijke en economische tendensen in de Chinese Volksrepubliek en een presentatie over de bancaire aspecten van zakendoen in China door
een internationale expert van KBC.

Er zal in alle sessies aandacht besteed worden aan de economische post-coronasituatie, want de pandemie zal een impact hebben op hoe wij in de toekomst zaken zullen doen met China.

Voor wie

De opleiding richt zich naar ondernemers, executives en managers die op korte tijd een grondig en praktisch inzicht willen verwerven in de voornaamste aspecten van het zakendoen met China. Maar uiteraard zijn ook professionals die al actief zijn op de Chinese markt van harte welkom. Voor hen zijn de sessies een uitstekende kans om hun kennis te verdiepen en hun netwerk uit te breiden.

De docenten

De docenten zijn binnen- en buitenlandse professionals. Het zijn niet alleen stuk voor stuk gerenommeerde experten in hun beroepsdomeinen, maar ze beschikken ook over een indrukwekkende China-ervaring. De sessies worden standaard in het Nederlands gegeven met uitzondering van de sessies van de buitenlandse docenten. Die vinden plaats in het Engels.

Jouw tijd waard

  • Je verwerft praktische kennis die onmisbaar is om zaken te doen in China in post-coronatijd.
  • Je krijgt geen les van academici maar van professionals die een indrukwekkende Chinaexpertise opgebouwd hebben.
  • Je profiteert van een uitgelezen kans om te netwerken met collega-ondernemers.
  • Je maakt gebruik van de gebundelde competentie van UNIZO en Flanders Investment

Extra

Bij inschrijving ontvang je uitzonderlijk gratis toegang tot de Online Ondernemersacademie en dit van de eerste tot de laatste sessie van de opleiding. Ontdek hier alvast ons online leerplatform.

Volg met een gerust gemoed onze opleidingen. We passen alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen strikt toe.
Ook de inhoud van de Masterclass is coronaproof. De docenten zullen aandacht besteden aan de gevolgen van de pandemie.


Getuigenissen over de Masterclass China Business 2019

"Het volgen van de masterclass China Business was voor mij een enorme verrijking zowel op professioneel als op persoonlijk vlak! De lesgevers maken je wegwijs in het kluwen van papieren, regels, de manier van zakendoen en de culturele achtergrond van China. Het zijn mensen recht uit de praktijk waar je stuk voor stuk kunt op terugvallen bij het zaken doen met China. Het onuitputtelijk bijleren van de ervaringen die collega’s hebben en de schat aan informatie die Koen meegeeft met zijn verhalen om voeling te krijgen met China, maken het plaatje compleet. Ik zou het direct opnieuw doen!

- Tanja Werbrouck, Zaakvoerder, CLPT Precast Concrete Solutions

De Masterclass China business is een essentieel startpunt voor ondernemen in China. Het geeft je toegang tot mensen met veel ervaring in de regio en schetst een politiek, economisch en cultureel kader waar je rekening mee moet houden als je je eigen plannen uitwerkt.

-Tom Op 't Eyndt, Zaakvoerder, Virtual Surveyor - Smart Drone Surveying Software

De Masterclass China Business is de investering van tijd en geld meer dan waard. De Masterclass betekent voor mij een tijdsbesparing van minstens 1 jaar onderzoekswerk. Je krijgt zoveel praktische en direct toepasbare informatie aangereikt die je normaal op 1 jaar tijd niet kan verzamelen. Tijdens de Masterclass kom je ook in direct contact met zeer interessante personen die je rechtstreeks kunnen helpen met je business. Door de praktische ervaring van de docenten bespaar je ook heel veel geld doordat je op voorhand in kennis wordt gesteld van de mogelijke valkuilen en hindernissen. Het geheel wordt ook uitstekend georganiseerd door het team van Unizo. Een leuk detail is dat de locatie en de catering uitstekend zijn.

-Thierry Delvaux, Zaakvoerder, Montana Universe

De ganse wereld wil momenteel zaken doen in China, zonder te weten hoe eraan te beginnen. Tijdens de Masterclass China Business leerden wij de verschillende aspecten van het zakendoen in China, op een erg praktijkgerichte manier. De docenten waren immers experten met een jarenlange professionele ervaring in China. De sessies waren zeer intensief maar van een absoluut topniveau, en laten bovendien toe om uw netwerk verder op te bouwen. Ik kan de Masterclass China Business van UNIZO dan ook warm aanbevelen aan elke ondernemer die actief is of wil zijn op de Chinese markt.

-Nicolas Deleye, Business Development Manager, Flen Health

Dankzij de Vlaamse en Europese subsidie kunnen we dit programma aan een zeer voordelige prijs aanbieden. Extra gebruik van de KMO-portefeuille is daarom niet mogelijk.

 

 

"Het volgen van de masterclass China Business was voor mij een enorme verrijking zowel op professioneel als op persoonlijk vlak! De lesgevers maken je wegwijs in het kluwen van papieren, regels, de manier van zakendoen en de culturele achtergrond van China. Het zijn mensen recht uit de praktijk waar je stuk voor stuk kunt op terugvallen bij het zaken doen met China. Het onuitputtelijk bijleren van de ervaringen die collega’s hebben en de schat aan informatie die Koen meegeeft met zijn verhalen om voeling te krijgen met China, maken het plaatje compleet. Ik zou het direct opnieuw doen!"
- Tanja Werbrouck, Zaakvoerder, CLPT Precast Concrete Solutions

Marktopportuniteiten in China
12 oktober 2020 van 18:15 tot 21:45


Bart Horsten
Docent: Bart Horsten

Bart Horsten is China ondernemer en adviseur sinds 1998, gespecialiseerd in de begeleiding van Belgische KMO’s bij hun eerste stappen op de Chinese markt. Bart is Handelsingenieur (KU Leuven) en medeoprichter en managing director van Horsten International. De diensten die Horsten biedt bestaan uit strategisch advies, marktonderzoek, partneridentificatie, projectmanagement, business development, sourcing, oprichting van vennootschappen. Sinds 2016 biedt Horsten ook China online-marketingdiensten via MyChinaWeb, het eerste online marketing agency in België dat gespecialiseerd is in de begeleiding van Europese bedrijven die hun producten in China willen lanceren via e-commerce of actief willen worden op Chinese sociale media. Bart is eveneens co-investeerder en bestuurder van enkele Belgische bedrijven met activiteiten in China, bestuurder van de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel (BCECC) en gastdocent aan Antwerp Management School.

Meer over Bart Horsten »

Sourcing & import vanuit China*
19 oktober 2020 van 18:15 tot 21:45

In het Engels

Carlos Seco
Docent: Carlos Seco

General Manager ORIENTLINK (Zaragoza/Shenzhen)

Carlos Seco behaalde een bachelor in Marketing aan de Escuela Universitaria de Estudios Empresariales de Zaragoza (1997) en een MBA aan de University of Wales (1999). Na een internationale salescarrière in Nederland en China richtte hij in 2002 de firma Orientlink op. Orientlink, met vestigingen in
Zaragoza en Shenzhen, begeleidt buitenlandse bedrijven in China met aankoop, productontwikkeling, kwaliteitscontrole en logistieke aangelegenheden.

Meer over Carlos Seco »

Productie en verkoop in China
26 oktober 2020 van 18:15 tot 21:45

Marc De Schutter
Docent: Marc De Schutter

Marc De Schutter studeerde bedrijfspsychologie aan de KU Leuven en behaalde er een post-graduaat in bedrijfskunde. Van 1988 tot 1992 was hij manager voor Janssen Pharmaceutica als expat in Xi'an. Van 1995 tot 2012 was Marc General Manager van Puratos China in Guangzhou en van 2012 tot 2016 vervulde hij de functie van HR Director Asia Pacific voor deze groep. In 2016 ging Marc aan de slag als privaat adviseur voor buitenlandse bedrijven die actief zijn in Zuid-China en sinds 2018 is hij General Manager van Hightec Industries Ltd dat slaapcomfort van hoge kwaliteit produceert. Marc is stichtend lid van de Benelux Kamer van Koophandel in Guangzhou, was er voorzitter van 2014 tot 2018, en werd recentelijk voor zijn verdiensten aan de Belgische zakengemeenschap in Zuid-China gelauwerd tot Officier in de Leopoldsorde.

Meer over Marc De Schutter »

Marketing in China*
02 november 2020 van 18:30 tot 21:30

In het Engels

Emma Björner
Docent: Emma Björner

Emma Björner is researcher aan de Universiteit van Göteborg en senior lecturer aan de universiteit van Lund. Zij is gespecialiseerd in Chinese marketing in zowel de private als de publieke sector. Emma behaalde een bachelor in de communicatiewetenschappen aan Jonkoping University en een Master in Marketing en Management en een Ph.D. in Business Administration aan Stockholm University. Zij is co-redactrice van Branding Chinese Mega-cities: Policies, Practices and Positioning (2014) en auteur van Imagineering Place: The Branding of Five Chinese Mega-Cities (2017). Ten slotte is Emma ook nog verbonden als senior expert aan het Europese project “URBiNAT” waarbij haar Chinese expertise toegepast wordt op de regeneratie en integratie van achtergestelde buurten in een aantal Europese steden.

Meer over Emma Björner »

Practicum betalings- en boekhoudkundige aspecten van het zakendoen in China
09 november 2020 van 18:15 tot 21:45

Hans Van Duysen
Docent: Hans Van Duysen

Managing Director Matrafoam (Lokeren)

Hans Van Duysen behaalde de graad van licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen aan de EHSAL en is sinds 1996 erkend boekhouder en fiscalist (BIBF). Na een korte periode als docent algemene boekhouding,  financiële analyse en analyse van de jaarrekening aan het CVO Brussel, nam Hans het bestuur over van zijn familiebedrijf dat reeds gedurende twee generaties slaapcomfort van hoge kwaliteit produceert. Sinds 1994 is Hans beroepsmatig actief in en met China en over de jaren heen ontwikkelde hij een grote passie voor de cultuur van dat land. In 2002 werd hij verkozen tot voorzitter van de Vereniging België-China en in die hoedanigheid blijft hij zich belangeloos inzetten voor de Belgisch-Chinese vriendschapsrelatie. Ook professioneel blijft China van het grootste belang voor Hans wat in 2006 culmineerde in de oprichting van een eigen fabriek in Shenzhen (Guangdong) dat onderdelen vervaardigt voor zijn productiefaciliteiten in België en Duitsland.

Meer over Hans Van Duysen »

Fiscale aspecten bij het zakendoen in China*
16 november 2020 van 18:15 tot 21:45

In het Engels

Martin Ng
Docent: Martin Ng

Managing Partner WTS CHINA (Shanghai)

Martin Ng heeft 28 jaar professionele ervaring in de Chinese fiscaliteit. Hij behaalde een master in Accountancy aan de Chinese University in Hong Kong en een MBA aan de University of Wales. Na een carrière van meer dan 20 jaar bij KPMG en PWC vervoegde hij de rangen van WTS waar hij sinds 2014 Managing Partner is van het kantoor in Shanghai. Martin is niet alleen gespecialiseerd in Chinees bedrijfs- en douanerecht maar verwierf ook bekendheid als fiscaal expert. In 2012 en 2013 werd hij dan ook verkozen tot eredirecteur van het Hangzhou Tax Institute en sinds 2017 is hij als eredocent verbonden aan de gerenommeerde Shanghai Finance and Economic University.

Meer over Martin Ng »
Maggie Han
Docent: Maggie Han

Associate Partner (Tax/Finance) WTS CHINA (Shanghai)

Maggie Han is een erkend fiscalist die in 2008 haar Master in Bedrijfsmanagement behaalde aan de Shanghai University of Finance & Economics. Direct na haar afstuderen ging zij aan de slag bij WTS in Shanghai waar zij nu vennoot is. Maggie is gespecialiseerd in Chinese indirecte belastingen, vennootschapsbelasting, internationale winstallocatie en wisselkoersproblemen.  

Meer over Maggie Han »

Handelsrecht in China
23 november 2020 van 18:15 tot 21:45

Maarten Roos
Docent: Maarten Roos

Managing Director R&P LAWYERS (Shanghai)

Maarten Roos studeerde aan de Universiteit van Leiden en de Sun Yat-sen University in Guangzhou, en woont al 20 jaar in China. Hij is de oprichter en managing director van R&P China Lawyers te Shanghai, een advocatenkantoor dat juridische diensten verleent aan buitenlandse ondernemingen die in China investeren of in China zakendoen. Maarten heeft veel Europese kmo's in zijn klantenklantenbestand die hij begeleidt met het opzetten van bedrijven in China, contracten, arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, belasting, en geschillenbeslechting (arbitrage en rechtsprocedures). In 2010 publiceerde Maarten bij Kluwer Law International het boek Chinese Commercial Law: A Practical Guide, dat nog steeds een standaardwerk is voor ondernemers die meer willen begrijpen over het Chinese recht in de praktijk. Maarten schrijft ook vaak artikelen over Chinees recht en hij is tevens arbiter voor buitenlands-gerelateerde zaken voor de Shanghai International Economic and Trade Arbitration Commission (SHIAC).

Meer over Maarten Roos »

Slotsessie: Maatschappelijke en economische tendensen in de Volksrepubliek Cina 1949-2020, Bancaire aspecten van het zakendoen in China* en getuigschriftuitreiking
27 november 2020 van 18:15 tot 22:00

Deze sessie gaat door in het kantoor van EY in Antwerpen

Bancaire aspecten van het zakendoen in China: in het Engels

Koen De Ridder
Docent: Koen De Ridder

Koen De Ridder behaalde in Leuven de graden van licentiaat in de sinologie (1993) en master in European Studies (1995). Daarna was hij gedurende 5 jaar als onderzoeker verbonden aan de National Taiwan University in Taipei. Na het behalen van zijn doctoraat in de sinologie aan de KU Leuven (2000) was Koen werkzaam als Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in Tunis (2001-2003) en Guangzhou (2003-2010). Van 2011 tot 2017 verbleef Koen in Hong Kong als Head Belgian Desk Greater China voor Deloitte. Sinds 2017 is Koen werkzaam bij UNIZO als Adviseur Internationaal waar hij de drijvende kracht is achter de Masterclass China Business. Koen blijft actief in de internationale handelspromotie en zetelt, in het kader van zijn huidige opdracht, in de raden van bestuur van Flanders Investment & Trade en het Agentschap voor Buitenlandse Handel. Ook blijft hij in zijn vrije tijd gepassioneerd bezig met China als directeur van het Confuciusinstituut in Brussel en bestuurslid van de Vereniging België-China.

Meer over Koen De Ridder »
Pak Chuen Leung
Docent: Pak Chuen Leung

General Manager KBC (Shanghai)

Pak Chuen “PC” Leung behaalde een MBA en een Master of Information Systems. Daarenboven is hij ook een erkend boekhouder in Canada. Meer dan 38 jaar geleden begon PC zijn carrière bij de Bank of China. In 1997 maakte hij de overstap naar KBC in Hong Kong als Financial Controller. In 1997 vervoegde hij KBC in Shanghai waar hij verschillende hoge functies vervulde. Sinds 2017 staat PC aan het hoofd van KBC Shanghai als General Manager.  

 

Meer over Pak Chuen Leung »
Kasteel van Zwijnaarde 12/10/2020 - 27/11/2020 8 sessies

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 1 750,00
Geen lid € 2 050,00

Kasteel van Zwijnaarde

Joachim Schayckstraat 6
9052 Gent

"Het volgen van de masterclass China Business was voor mij een enorme verrijking zowel op professioneel als op persoonlijk vlak! De lesgevers maken je wegwijs in het kluwen van papieren, regels, de manier van zakendoen en de culturele achtergrond van China. Het zijn mensen recht uit de praktijk waar je stuk voor stuk kunt op terugvallen bij het zaken doen met China. Het onuitputtelijk bijleren van de ervaringen die collega’s hebben en de schat aan informatie die Koen meegeeft met zijn verhalen om voeling te krijgen met China, maken het plaatje compleet. Ik zou het direct opnieuw doen!"
- Tanja Werbrouck, Zaakvoerder, CLPT Precast Concrete Solutions

"De Masterclass China business is een essentieel startpunt voor ondernemen in China. Het geeft je toegang tot mensen met veel ervaring in de regio en schetst een politiek, economisch en cultureel kader waar je rekening mee moet houden als je je eigen plannen uitwerkt."
- Tom Op 't Eyndt, Zaakvoerder, Virtual Surveyor - Smart Drone Surveying Software

"De Masterclass China Business is de investering van tijd en geld meer dan waard. De Masterclass betekent voor mij een tijdsbesparing van minstens 1 jaar onderzoekswerk. Je krijgt zoveel praktische en direct toepasbare informatie aangereikt die je normaal op 1 jaar tijd niet kan verzamelen. Tijdens de Masterclass kom je ook in direct contact met zeer interessante personen die je rechtstreeks kunnen helpen met je business. Door de praktische ervaring van de docenten bespaar je ook heel veel geld doordat je op voorhand in kennis wordt gesteld van de mogelijke valkuilen en hindernissen. Het geheel wordt ook uitstekend georganiseerd door het team van Unizo. Een leuk detail is dat de locatie en de catering uitstekend zijn."
- Thierry Delvaux, Zaakvoerder, Montana Universe

"De ganse wereld wil momenteel zaken doen in China, zonder te weten hoe eraan te beginnen. Tijdens de Masterclass China Business leerden wij de verschillende aspecten van het zakendoen in China, op een erg praktijkgerichte manier. De docenten waren immers experten met een jarenlange professionele ervaring in China. De sessies waren zeer intensief maar van een absoluut topniveau, en laten bovendien toe om uw netwerk verder op te bouwen. Ik kan de Masterclass China Business van UNIZO dan ook warm aanbevelen aan elke ondernemer die actief is of wil zijn op de Chinese markt."
- Nicolas Deleye, Business Development Manager, Flen Health

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. Je mag altijd een collega in je plaats laten deelnemen. Gelieve elke wijziging in die zin via mail door te geven aan info@ondernmersacademie.be.
Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. Je kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of tot uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heb je je identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaartlezer nodig. Indien je nog nooit de KMO-portefeuille hebt aangevraagd kan het twee weken duren voordat je aanvraag rond is. Breng je aanvraag dus in orde wanneer je je aanmeldt! Je hebt enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kan je ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, je identiteitskaart of storingen, kan je contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer je inschrijft ontvang je automatisch een factuur.

Indien je geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dien je het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, betaal je enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaal je via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. Je maakt je aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kan je de rest van je factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op je vraag?

Bel ons of stel je vraag via dit fomulier