Hou me op de hoogte

De unieke Masterclass China Business bestaat uit negen sessies waarin praktische uiteenzettingen aan bod komen rond Chinese fiscaliteit, wetgeving, marketing, logistiek, productie & verkoop, aankoop & outsourcing, innovatie & R&D en taal & cultuur. De laatste sessie zoomt in op een praktijkcase van een succesvolle Vlaamse firma in China, de exportondersteuning op de Chinese markt vanuit de Vlaamse overheid en de commerciële aspecten van de verzustering tussen Oost-Vlaanderen en de Chinese provincie Hebei. Na elke sessie voorzien we een moment om vragen te stellen.

Als kers op de taart kunt u de opleiding optioneel afronden met een reis naar China waar we, in samenwerking met Flanders Investment & Trade, een aantal bedrijven en organisaties zullen bezoeken.

De docenten zijn binnen- en buitenlandse professionals. Het zijn niet alleen stuk voor stuk gerenommeerde experten in hun beroepsdomeinen, maar ze beschikken ook over een indrukwekkende China-expertise. De sessies worden standaard in het Nederlands gegeven, met uitzondering van de sessies van de buitenlandse docenten. Die vinden plaats in het Engels.

Voor wie?
De opleiding richt zich naar ondernemers, executives en managers die op korte tijd een grondig en praktisch inzicht willen verwerven in de voornaamste aspecten van het zakendoen met China. Maar uiteraard zijn ook professionals die al actief zijn op de Chinese markt van harte welkom. Voor hen zijn de sessies een uitstekende kans om hun kennis verder te verdiepen en hun netwerk uit te breiden.

Onze troeven

• U verwerft praktische kennis die onmisbaar is om zaken te doen met China.
• U krijgt les van professionele docenten die een indrukwekkende China-expertise opgebouwd hebben.
• U profiteert van een uitgelezen kans om te netwerken met collega-ondernemers.
• U maakt gebruik van de gebundelde competentie van UNIZO en Flanders Investment & Trade.
• U beleeft optioneel 
een reis naar Shanghai waarbij we, in samenwerking met Flanders Investment & Trade,
  een aantal bedrijven en organisaties bezoeken.

 

China tax

Martin Ng
Docent: Martin Ng

Managing Partner WTS CHINA (Shanghai)

Martin Ng heeft 28 jaar professionele ervaring in de Chinese fiscaliteit. Hij behaalde een master in Accountancy aan de Chinese University in Hong Kong en een MBA aan de University of Wales. Na een carrière van meer dan 20 jaar bij KPMG en PWC vervoegde hij de rangen van WTS waar hij sinds 2014 Managing Partner is van het kantoor in Shanghai. Martin is niet alleen gespecialiseerd in Chinees bedrijfs- en douanerecht maar verwierf ook bekendheid als fiscaal expert. In 2012 en 2013 werd hij dan ook verkozen tot eredirecteur van het Hangzhou Tax Institute en sinds 2017 is hij als eredocent verbonden aan de gerenommeerde Shanghai Finance and Economic University.

Meer over Martin Ng »

Import and sourcing from China

Carlos Seco
Docent: Carlos Seco

General Manager ORIENTLINK (Zaragoza/Shenzhen)

Carlos Seco behaalde een bachelor in Marketing aan de Escuela Universitaria de Estudios Empresariales de Zaragoza (1997) en een MBA aan de University of Wales (1999). Na een internationale salescarrière in Nederland en China richtte hij in 2002 de firma Orientlink op. Orientlink, met vestigingen in
Zaragoza en Shenzhen, begeleidt buitenlandse bedrijven in China met aankoop, productontwikkeling, kwaliteitscontrole en logistieke aangelegenheden.

Meer over Carlos Seco »

Marketing in China

Emma Björner
Docent: Emma Björner

Emma Björner is onderzoeker en adviseur verbonden aan Enact Sustainable Strategies en het Gothenburg Research Insitute in Gothenburg. Zij is gespecialiseerd in Chinese marketing in zowel de private als de publieke sector. Emma behaalde een bachelor in de communicatiewetenschappen
aan Jonkoping University en een master in marketing en management en een Ph.D. in Business Administration aan Stockholm University. Zij is co-redactrice van Branding Chinese Mega-cities: Policies, Practices and Positioning (2014) en auteur van Imagineering Place: The Branding of Five Chinese Mega-Cities (2017).

Meer over Emma Björner »

Productie en verkoop in China

Marc De Schutter
Docent: Marc De Schutter

Marc De Schutter studeerde bedrijfspsychologie aan de KU Leuven en behaalde er een post-graduaat in bedrijfskunde. Van 1988 tot 1992 was hij manager voor Janssen Pharmaceutica als expat in Xi'an. Van 1995 tot 2012 was Marc General Manager van Puratos China in Guangzhou en van 2012 tot 2016 vervulde hij de functie van HR Director Asia Pacific voor deze groep. In 2016 ging Marc aan de slag als privaat adviseur voor buitenlandse bedrijven die actief zijn in Zuid-China en sinds 2018 is hij General Manager van Hightec Industries Ltd dat slaapcomfort van hoge kwaliteit produceert. Marc is stichtend lid van de Benelux Kamer van Koophandel in Guangzhou, was er voorzitter van 2014 tot 2018, en werd recentelijk voor zijn verdiensten aan de Belgische zakengemeenschap in Zuid-China gelauwerd tot Officier in de Leopoldsorde.

Meer over Marc De Schutter »

Chinees recht

Maarten Roos
Docent: Maarten Roos

Managing Director R&P LAWYERS (Shanghai)

Maarten Roos studeerde aan de Universiteit van Leiden en de Sun Yat-sen University in Guangzhou, en woont al 20 jaar in China. Hij is de oprichter en managing director van R&P China Lawyers te Shanghai, een advocatenkantoor dat juridische diensten verleent aan buitenlandse ondernemingen die in China investeren of in China zakendoen. Maarten heeft veel Europese kmo's in zijn klantenklantenbestand die hij begeleidt met het opzetten van bedrijven in China, contracten, arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, belasting, en geschillenbeslechting (arbitrage en rechtsprocedures). In 2010 publiceerde Maarten bij Kluwer Law International het boek Chinese Commercial Law: A Practical Guide, dat nog steeds een standaardwerk is voor ondernemers die meer willen begrijpen over het Chinese recht in de praktijk. Maarten schrijft ook vaak artikelen over Chinees recht en hij is tevens arbiter voor buitenlands-gerelateerde zaken voor de Shanghai International Economic and Trade Arbitration Commission (SHIAC).

Meer over Maarten Roos »

R&D en innovatie in China

Pascal Coppens
Docent: Pascal Coppens

Mr. Pascal Coppens, Keynote Speaker NEXXWORKS (Gent)

Pascal Coppens is sinoloog aan de UGent en kandidaat- handelsingenieur bij Solvay. Pascal woonde twintig jaar in China waar hij o.a. als expat werkte voor hoogtechnologische bedrijven zoals Wind River Systems. In 2005 richtte hij het advieskantoor PaCoVision op dat westerse bedrijven adviseert rond Chinese innovatie. Sinds 2018 is hij Keynote Speaker bij het Gentse Nexxworks.

Meer over Pascal Coppens »

Chinese taal & cultuur

Philip Vanhaelemeersch
Docent: Philip Vanhaelemeersch

DPhil (Oxford University), Directeur CONFUCIUSINSTITUUT HOWEST (Brugge)

Philip Vanhaelemeersch is coördinator van het Chinaprogramma aan de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) en directeur van het Confuciusinstituut
in Brugge. Voor België en onze buurlanden is hij verantwoordelijk voor de officiële taalbekwaamheidsexamens van de Chinese overheid (HSK), inclusief de
Business Chinese Test (BCT). Philip is licentiaat in de Sinologie (1994, KULeuven). Daarbovenop haalde hij een master in Study of Religion (2000)
en een DPhil in Modern History (2005) aan de universiteit van Oxford. Van zijn hand verscheen ‘Sun Gan: Wedervaren van een Chinese Arbeider in de
Eerste Wereldoorlog’ (2017) en ‘Gu Xingqing: Mijn herinneringen als tolk voor de Chinese Arbeiders tijdens WOI’ (2010). Op dit moment werkt hij mee
aan een project van de NMBS/Train World over de voormalige Belgische spoorlijn in China, in samenwerking met een aantal Chinese musea.

Meer over Philip Vanhaelemeersch »

Logistiek in China

Jan van der Borght
Docent: Jan van der Borght

CEO EURBRIDGE LTD (Shanghai)

Jan van der Borght heeft meer dan dertig jaar ervaring in de logistiek en is gespecialiseerd in port development strategy, logistics optimization en supply
chain analysis. Hij bekleedde leidinggevende posities bij firma’s als Vopak en Royal Burger Group. In 2007 richtte Jan Eurbridge China op, een bedrijfsincubator met vestigingen in Shanghai, Beijing en Hong Kong. Sinds 2008 is Jan ook de officiële vertegenwoordiger van de Haven van Antwerpen in China. In 2011 verkreeg Eurbridge een officiële accreditatie van de Vlaamse overheid en sinds 2012 is hij ook als gastprofessor verbonden aan de Shanghai Maritime University. De verdienstelijke bijdrage van Jan aan de verspreiding van de moderne logistieke kennis in China ging niet onopgemerkt voorbij. In 2014 kreeg hij van het stadsbestuur van Shanghai de Golden Magnolia Award.

Meer over Jan van der Borght »

Best business practices in China

Willy Gils
Docent: Willy Gils

Voormalig Director & VP Sales & Marketing WATERLEAU (Leuven)

Willy Gils studeerde af aan de KULeuven als bio-ingenieur en behaalde een MBA aan de Vlerick Business School. Van 1986 tot 1999 bekleedde hij managementfuncties bij Unilever, I.C.I. Europe en Seghers Better Technology for Water. Als Director Marketing & Business Development bij Seghers deed Willy zijn eerste ervaringen op met de uitdagende Chinese markt. Die ervaring kwam hem goed van pas toen hij in 1999, samen met een aantal partners, het beroemde milieubedrijf Waterleau oprichtte. Dat bedrijf werd, net als Seghers, succesvol in China waar Willy als vicepresident Sales & Marketing verantwoordelijk was voor het opzetten van buitenlandse vestigingen en de uitbouw van structurele partnerships met belangrijke Chinese bedrijven zoals Golden State Water Group Corporation. Vandaag is Willy strategisch consultant en begeleidt hij bedrijven in business development, commercialisering
en internationalisering.

Meer over Willy Gils »

Het netwerk en de ondersteuning van Flanders Investment & Trade op de Chinese markt

Michèle Surinx
Docent: Michèle Surinx

Deputy Director Trade East Asia FLANDERS INVESTMENT & TRADE (Brussel)

Michèle Surinx is sinds 2008 Deputy Director for Trade East Asia bij Flanders Investment & Trade.

Meer over Michèle Surinx »

De verzustering tussen de provincies Oost-Vlaanderen en Hebei

Astrid Vliebergh
Docent: Astrid Vliebergh

Directeur Internationale Samenwerking PROVINCIE OOST-VLAANDEREN (Gent)

Astrid Vliebergh is sinds 2013 Directeur Economie en Europese en Internationale Samenwerking bij de Provincie Oost-Vlaanderen.

Meer over Astrid Vliebergh »

Prijzen

Deze prijzen all-in: colleges en begeleiding door de experts-docenten. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 2 150,00
Geen lid € 2 450,00
Reis naar Shanghai* (optioneel) € 1 500,00

* 17/12/18 t.e.m. 21/12/18, prijs incl. vluchten, eenpersoonskamer met ontbijt en afsprakenprogramma. De reis met afsprakenprogramma is beperkt tot maximum 10 deelnemers.

Dankzij de Vlaamse en Europese subsidie kunnen we dit programma aan een zeer voordelige prijs aanbieden. Extra gebruik van de KMO-portefeuille is daarom niet mogelijk.

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wilt u van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat u de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doet u dit niet, dan bestaat het risico dat u de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. U kan een subsidieaanvraag indienen tot 14 kalenderdagen na de start van de prestaties. Na deze termijn kan u geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heeft u uw identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaarlezer nodig. Indien u nog nooit de KMO-portefeuille heeft aangevraagd kan het twee weken duren voordat uw aanvraag rond is. Breng uw aanvraag dus in orde wanneer u zich aanmeldt! U heeft enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kunt u ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, uw identiteitskaart of storingen, kunt u contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer u inschrijft ontvangt u automatisch een factuur.

Indien u geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dient u het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien u gebruik maakt van de de KMO-portefeuille, betaalt u enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaalt u via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. U maakt uw aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kunt u de rest van uw factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op uw vraag?

Bel ons of stel uw vraag via dit fomulier

Met al uw vragen kunt u ook terecht op ons telefoonnummer +32 (0)2 21 22 613