Hou me op de hoogte

Kwaliteitsvolle kinderopvang is goed voor kinderen én voor hun ouders. Met het decreet Kinderopvang van Baby's en Peuters wil de Vlaamse overheid de kinderopvang makkelijker, nog professioneler en duidelijker maken. Deze management opleiding, met de steun van Syntra Vlaanderen, is toegespitst op de specifieke noden van deze sector.

Financieel management, persoonlijk ondernemerschap en HR, marketing en strategie behoren veel minder tot het opleidingspakket. Met deze Masterclass bieden wij  zelfstandige onthaalouders het basispakket aan om het management van hun zaak concreet aan te pakken. Er is ruimschoots mogelijkheid tot vraagstelling, interactie en persoonlijke begeleiding.

Voor wie?

  • (Sociale) ondernemers in de Kinderopvang (organisatoren, verantwoordelijken en bestuurders)

Met de steun van:

Kinderopvang met een visie

• Een kinderdagverblijf met een visie, wat is dat?
• Voorstelling sociaal ondernemerschap in de Kinderopvang (tekst ontwikkeld door UNIZO, CEGO en Gezinsbond).
• Wat is de korte en lange termijn strategie van mijn onderneming?
• Een ondernemingsplan, heb ik dat nodig in een kinderdagverblijf?
• Hoe begin ik aan een ondernemingsplan?

Docent: Nathalie Ruyssers
 

Financieel Management

  • In hoeverre ben ik er echt van op de hoogte op welke manier al die boekhoudkundige begrippen een invloed hebben op mijn onderneming?
  • Wat zeggen een balans en resultatenrekening over mijn onderneming, cash-flow, jaarrekening, financiële analyse, budget, belang van dubbele boekhouding, …?
  • Basisadministratie in een kinderdagverblijf: aan welke regels moeten mijn facturen voldoen, welke verzekeringen moet ik hebben?

Commercieel beleid

  • Leer een specifiek beleid uitstippelen, toepassen, evalueren, en bijsturen
  • Hoe vertaal ik mijn businessplan naar mijn communicatie/marketing?
  • Bijzonder belang van de vertrouwensrelatie met de klant/ouder in de Kinderopvang .
  • Waarom kiezen ouders voor mij en hoe laat ik ze participeren?
  • Belang van een USP in een steeds meer concurrentiële kinderopvangmarkt.
  • Wat is de rol en het doel van een eigen website? Welke rol spelen on- en offline media?

Persoonlijk Management: personeel en tijd

• Hoe verwerk ik effectief de administratie, hoe verbeter ik de rentabiliteit?
• Werkplanning: Hoe mijn tijd beter beheren, zowel op vlak van effectiviteit, kwaliteit en productiviteit?
• Hoe ga ik om met uitdagingen, veranderingen, burn-out, gezin, vrije tijd, nieuwe impulsen, …?

• Hoe werf ik geschikt personeel aan?
• Aandachtspunten bij PC 331 (verloningsschalen) en belang / risico van extralegale voordelen
• Hoe beperk ik het personeelsverloop en hoe motiveer ik hen?
• Overzicht van verschillende samenwerkingsmodellen.

Eindproef

Iedere deelnemer werkt 4 weken aan een taakopdracht die de inhoud van minstens één gevolgde sessie omvat. De deelnemer demonstreert hiermee de opgedane kennis van management en beleid. De deelnemer profileert zich hierbij op basis van en verhoudt zich tot de visienota Sociaal Ondernemerschap van UNIZO, CEGO en Gezinsbond  En geeft daarbij op innovatieve wijze antwoord hoe hijzelf maximaal antwoord wil / kan geven aan de verwachtingen en uitdagingen van het nieuwe decreet Opvang van baby’s en peuters.

De jury zal gevormd worden door 3 tot 5 leden van de Klankbordgroep Kinderopvang van UNIZO

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 450,00
Geen lid € 550,00
Enkel als je gebruik maakt van de KMO-portefeuille
KO MO
€ 315,00 € 360,00
€ 385,00 € 440,00

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. Je mag altijd een collega in je plaats laten deelnemen. Gelieve elke wijziging in die zin via mail door te geven aan info@ondernmersacademie.be.
Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. Je kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of tot uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heb je je identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaartlezer nodig. Indien je nog nooit de KMO-portefeuille hebt aangevraagd kan het twee weken duren voordat je aanvraag rond is. Breng je aanvraag dus in orde wanneer je je aanmeldt! Je hebt enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kan je ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, je identiteitskaart of storingen, kan je contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer je inschrijft ontvang je automatisch een factuur.

Indien je geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dien je het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, betaal je enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaal je via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. Je maakt je aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kan je de rest van je factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op je vraag?

Bel ons of stel je vraag via dit fomulier