Locatie

Inschrijven voor deze opleiding

In 5 weken naar meer winstgevende verkoop!

Wil je snel impactvoller verkopen met meer winst? Dan is de Sales Masterclass Cyclus 3.0 iets voor jou! In deze intensieve salesopleiding leidt toptrainer Yves Roelens je naar hogere verkoopprestaties. Je versterkt je parate verkoopvaardigheden en realiseert tijdens de training al tastbaar rendement.

Deelnemers scoorden de eerdere edities van dit programma extreem hoog. Deze sterke waardering was vooral te danken aan de directe resultaten die deze training teweegbrengt.
Tijdens de laatste editie werd in één groep meer dan 750.000 euro extra verkoop gerealiseerd!  

Bekijk hieronder de reacties van de ondernemers en salesprofessionals die eerder deelnamen. Je hoort het van hen: deze cursus is een must voor wie vooruit wil in de verkoop!

Eerst eens kennismaken met Yves Roelens? Volg dan het Bootcamp Sales Seminar.

Deze 5 dagen waren voor mij een 'once in a lifetime experience'. Het was een intensieve, motiverende trainign met kant-en-klare antwoorden die je direct kan gebruiken in je business - Michel Seeger, CEO Rederij Franlis

5 lange, intensieve opleidingsdagen die me veel kracht, visie en extra salestechnieken hebben gegeven! Deze training was voor mij een openbaring. Ook ervaren ondernemers en verkopers kunnen hier heel veel uithalen - Kim Baetens, Accountmanager De Lijn

Voor wie?

Ambitieuze ondernemers en gedreven verkopers die snel en continu meer winst willen realiseren. Iedereen die klanten werft, verkoopgesprekken voert of in een commerciële omgeving presteert. Voor alle sectoren en marktsegmenten, profit of non-profit.

Extra

Bij inschrijving ontvang je uitzonderlijk gratis toegang tot de Online Ondernemersacademie en dit van de eerste tot de laatste sessie van de opleiding. Ontdek hier alvast ons online leerplatform.

Volg met een gerust gemoed onze opleidingen. We passen alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen strikt toe.
Ook de inhoud van de Masterclass is coronaproof. De docent zal aandacht besteden aan de gevolgen van de pandemie.
 

De Sales Cyclus 3.0 werd ontwikkeld door Yves Roelens en wordt ook door hem gedoceerd.
In deze video kenschetsen ondernemers, verkopers en salesmanagers Yves Roelens als trainer.

 

Mind Power
27 mei 2021 van 09:00 tot 19:00

Mindset

Verkoopsucces = 80% ‘attitude’ en slechts 20% ‘verkoopvaardigheid’. Verkopen is dus grotendeels een psychologisch spel. Velen weten perfect wat te doen maar doen het niet omdat hun ingesteldheid tegenwerkt. Meesterschap over wat je blokkeert en beweegt is een must voor succes in sales!

Om te verkopen, moet je ook de weg vinden naar het hart en het verstand van je klanten. Hiertoe moet je hun reactie kunnen inschatten op jouw gedrag, jouw gespreksstijl, en jouw aanbod. Met inzicht in je eigen psychologie en die van anderen verkoop je - minstens - 10 keer krachtiger!

Power routines

Sterk verkopen vraagt veel energie. Met een slimme levensstijl heb je elke dag de power om het beste uit jezelf en je tijd te halen. Daarbij heeft je fysieke vitaliteit een bijzonder grote invloed op je voorkomen, je zelfvertrouwen en de onmiddellijke indruk die je op anderen maakt.

Hoe energieker je bent, hoe weerbaarder je bent tegen de stress/druk die inherent is aan actief verkopen. In dit onderdeel train je de powerroutines die je de veerkracht, de passie en de drive geven om je ambities waar te maken. Tenslotte is 'daadkracht' het belangrijkste goed van elke ondernemer!

Marketing en prospectie
03 juni 2021 van 09:00 tot 19:00

Leads genereren

Constant kopers vinden en binnenhalen, vormt de basis van je verkoopsucces. Hoe beter en gerichter je dat doet, hoe meer winst je draait. Gebrekkige marketing en prospectie creëren ups en downs in de verkoopcijfers, vernietigen de gemoedsrust en resulteren in onhoudbare bedrijven. In dit cursusdeel leer je een 'volle pijplijn' aanhouden. Je krijgt te zien hoe je een constante instroom van nieuwe klanten activeert. Je ontdekt hoe je kansen creëert en verzilvert. Het doel? Je inkomsten accuraat voorspelbaar maken en je controle over je bedrijfsgroei maximaliseren!

Commerciële gesprekskunst
10 juni 2021 van 09:00 tot 19:00

Scoren met uw verkoopsgesprekken

In dit luik leer je meer dan de fijne kneepjes van de commerciële gesprekskunst. Je maakt je een systematische verkoopaanpak eigen die perfect aansluit op je natuurlijke stijl. Je traint om van prospecten loyale kopers te maken en om meer te verkopen aan bestaande klanten. Van het vertrouwen winnen van de klant, tot het oplossen van bezwaren en het sluiten van een deal: je leert scoren.

Kortom, je leert alles om meer business te pakken met je verkoopgesprekken!

Winnende offertes schrijven en opvolgen / prijsbezwaren oplossen en onderhandelen
17 juni 2021 van 09:00 tot 19:00

Offertes

Offertes zijn meer dan prijslijsten. In tijden van hyperconcurrentie kan je het je echt niet langer permitteren om in een ouderwetse stijl te offreren! Voor jou is je offerte misschien het sluitstuk van de besprekingen maar voor je klant is het juist het begin van zijn besluitvorming! Voor de klant koopt, vergelijkt hij jouw aanbieding vaak met die van anderen. Je offerte moet hem dus overtuigen – ook als je er niet bij bent. Na dit trainingsonderdeel voer je sterkere ‘verkoopgesprekken op papier’ . Je schrijft en behandelt offertes die je klant gewoonweg niet kan weigeren!

Prijsbezwaren

Vandaag reageren veel klanten (en zeker professionele inkopers) op een voorstel met prijsbezwaren. Veel verkopende ondernemers denken hierdoor dat hun prijzen te hoog zijn. Anderen zien het prijsverhaal als een te vermijden struikelblok, met alle gevolgen van dien…Dit stuk toont je het heldere onderscheid tussen echte en valse prijsobjecties. Je leert prijsweerstand voorkomen en oefent krachtige 'bezwaarreflexen' zodat je kan verkopen zonder margeverlies, ook al zit je concurrent ver onder jouw de prijs. Je leert onderhandelen met finesse!

Zelfmanagement
24 juni 2021 van 09:00 tot 19:00

Organisatie en planning

Falen in het plannen, is plannen om te falen. In sales laat deze stelregel zich - meer dan elders - voelen! Prioriteiten stellen is noodzakelijk want je krijgt nooit alles gedaan wat je zou willen doen. Tijd omzetten in maximale meerwaarde is een wetenschap die elke succesvolle professional beheerst.

Hoe onderscheid je winstgevende taken van uitstelbare of delegeerbare ‘bezigheden’? Hoe krijg je meer gedaan met minder inspanning? Welke klanten krijgen voorrang op andere? In dit deel leer je de controle pakken over je activiteiten, wat leidt naar een absolute topperformance.

Yves  Roelens
Docent: Yves Roelens

Yves Roelens oefent ondernemers, leidinggevenden en verkopers in de verkoopkunst. Hij helpt hen makkelijker klanten maken en meer verkopen met hogere winst. Sedert 2012 verzorgde hij seminars voor meer dan 3800 deelnemers en trainde hij binnen zeer uiteenlopende bedrijven en branches. Uit die nauwe voeling met de dagelijkse verkooppraktijk distilleert hij bewezen methodes die direct meer verkoopsucces garanderen.

Meer over Yves Roelens »
Rode Bol, Gent 09/11/2020 - 07/12/2020 5 sessies
Ter Elst, Edegem 12/11/2020 - 10/12/2020 5 sessies
Rode Bol, Gent 27/05/2021 - 24/06/2021 5 sessies

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 2 850,00
Geen lid € 3 150,00
Enkel als je gebruik maakt van de KMO-portefeuille
KO MO
€ 1 995,00 € 2 280,00
€ 2 205,00 € 2 520,00

De Sales Cyclus 3.0 is een praktijkgerichte, 5-daagse verkooptraining waarin de deelnemers 60 actieve lesuren volgen.
In deze video vertellen ondernemers, verkopers en salesmanagers hoe ze de opleiding hebben ervaren.
Ze delen hun mening over de inhoud, de praktische inzetbaarheid ervan, de meerwaarde die ze uit de cursus haalden, de locatie, de sfeer, de setting en hun algemene beleving.

 

De Sales Cyclus 3.0 werd ontwikkeld door Yves Roelens en wordt ook door hem gedoceerd.
In deze video kenschetsen ondernemers, verkopers en salesmanagers Yves Roelens als trainer.

 

Deze 5 dagen waren voor mij een 'once in a liftime experience'.  Het was een intensieve, motiverende training met  kant-en-klare antwoorden die u direct kan gebruiken in uw business"
Michel Seeger, CEO ederij Franlis

Ik stond heel kritisch tegenover zo'n opleidingen maar schreef toch in.  Na allles wat ik heb geleerd en de extra verkoop die ik er intussen heb uitgehaald, ben ik 100% overtuigd.  Een echte aanrader!"
Jan Moens, Publisher Wieper Magazine

5 lange, intensieve opleidingsdagen die me veel kracht, visie en extra salestechnieken hebben gegeven!  Deze training was voor mij een openbaring.  Ook ervaren ondernemers en verkopers kunnen hier heel veel uithalen."
Kim Baetens, Accountmanager LijnCom

De inhoud van de opleiding en de manier van aanbrengen waren top!  Ik werd enorm geïnspireerd en hoor de trainer zelfs nu nog spreken terwijl ik aan het verkopen ben!"
Geert Van Buynder, AXA Bank-en Verzekeringskantoor

Ik heb heel veel van deze cursus opgestoken en ondervonden dat de inzichten en technieken echt werken.  Het was wereldniveau - dat meen ik "
Patrick Dumon, Zaakvoerder Contactiens-centrum Knokke

Tijdens de cyclus verkocht ik 10.000 eenheden van een product aan een klant die er normaal slechts 4.000 per jaar koopt! Het effect van deze training laat zich heel snel voelen!"
Joris Beeckman, Zaakvoerder JMB

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. Je mag altijd een collega in je plaats laten deelnemen. Gelieve elke wijziging in die zin via mail door te geven aan info@ondernmersacademie.be.
Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. Je kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of tot uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heb je je identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaartlezer nodig. Indien je nog nooit de KMO-portefeuille hebt aangevraagd kan het twee weken duren voordat je aanvraag rond is. Breng je aanvraag dus in orde wanneer je je aanmeldt! Je hebt enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kan je ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, je identiteitskaart of storingen, kan je contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer je inschrijft ontvang je automatisch een factuur.

Indien je geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dien je het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, betaal je enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaal je via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. Je maakt je aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kan je de rest van je factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op je vraag?

Bel ons of stel je vraag via dit fomulier