Locatie

Inschrijven voor deze opleiding

How to come back stronger than ever

Een strategie bepalen is cruciaal voor elke organisatie. Zeker in deze disruptieve tijd is een sterke strategie van levensbelang. Bibliotheken staan vol met strategieboeken, maar ze laten jou in de steek als het gaat om de uitvoering van de strategie. Jeroen De Flander schreef het eerste how-to boek voor succesvolle strategieuitvoering. Tijdens deze Masterclass biedt Jeroen jou een compleet overzicht, met praktische tips en tricks, van alle aspecten die cruciaal zijn om elke strategie tot een groot succes te maken. Ook jij kan een strategieheld worden!

Voor wie?

Deze Masterclass is bedoeld voor kmo-bedrijfsleiders die verantwoordelijk zijn voor de strategie en de resultaten van hun organisatie. Tijdens het traject krijg je praktische tips en tricks aangereikt om jouw strategie-implementatievaardigheden aanzienlijk te verbeteren.

Jouw tijd waard:

• Je leert hoe je de valkuilen van strategie-implementatie kan ontdekken en vermijden.
• Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden om je strategie effectief te verwezenlijken.
• Je maakt kennis met sterke praktijkvoorbeelden rond strategie-implementatie: van multinationals tot kmo’s en start-ups.

Elke deelnemer ontvangt het boek De wetenschap van succes:

De uitvoering bepaalt het succes. Overbrug de kloof tussen een fantastische strategie en fantastische prestaties.

Extra

Bij inschrijving ontvang je uitzonderlijk gratis toegang tot de Online Ondernemersacademie en dit van de eerste tot de laatste sessie van de opleiding. Ontdek hier alvast ons online leerplatform.

Volg met een gerust gemoed onze opleidingen. We passen alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen strikt toe. Ook de inhoud van de Masterclass is coronaproof. De docent zal aandacht besteden aan de gevolgen van de pandemie.

Analyse van de huidige situatie, de markt en de concurrentie
10 december 2020 van 16:00 tot 19:00

In deze sessie leggen we de basis voor de positionering.
De cruciale vragen die we beantwoorden zijn: 

 • Waar staat je bedrijf vandaag?
 • Wat blijft er nog over van je vorige strategie-oefening?
 • Op welke manier kan je jouw business opdelen (segmentatie-aanzet)?
 • In welke branche ben je actief?
 • Wat is de positionering van jouw belangrijkste concurrenten in deze branche?
 • Waarin ben jij verschillend?

Daarna volgt een huiswerkopdracht zodat je rustig de tijd hebt om hierover na te denken.

Na een week voorzien we een virtuele bijeenkomst van anderhalf uur waarbij cursisten aan Jeroen vragen kunnen stellen en in kleine groepjes ideeën kunnen uitwisselen.

Strategische positionering van je bedrijf: het 'wie en wat' vraagstuk
07 januari 2021 van 16:00 tot 19:00

Tijdens de tweede sessie bespreken we de strategische positionering van je bedrijf in zijn branche. 
We bepalen: 

 • Wie zijn de toekomstige klantengroepen van je bedrijf?
 • Welke zijn de belangrijkste?
 • Hoe ga je elke klantengroep optimaal bedienen?
 • Ben je daarin uniek?
 • Welke capabilities moeten opgebouwd/afgebouwd worden?

Het einddoel van de oefening is om voor elk gekozen klantensegment de positionering uit te schrijven in drie versies: op één pagina, in één zin en in één tagline (slogan).

Ook hierna volgt weer een huiswerkopdracht.

Na een week voorzien we een virtuele bijeenkomst van anderhalf uur waarbij cursisten aan Jeroen vragen kunnen stellen en in kleine groepjes ideeën kunnen uitwisselen.

Vertaalslag naar strategische objectieven en projecten voor de volgende 18-36 maanden
21 januari 2021 van 16:00 tot 19:00

In deze sessie concretiseren we de positionering: we vertalen ze naar een strategisch plan op lange termijn.
De vragen die we beantwoorden zijn:

 • Wat zijn de strategische objectieven voor elke segment (elke wie/wat combinatie)?
 • Welke grote projecten zijn nodig?
 • Wat is hiervan de timing en kost?
 • Wat zijn de meetpunten?
 • Hoe volgt het management de voortgang?

Na een week voorzien we een virtuele bijeenkomst van anderhalf uur waarbij cursisten aan Jeroen vragen kunnen stellen en in kleine groepjes ideeën kunnen uitwisselen.

Strategie-implementatie
04 februari 2021 van 16:00 tot 19:00

Tijdens de laatste sessie leggen we de fundamenten voor de strategie-implementatie. Deze cruciale stap wordt al te vaak vergeten. 
De vragen die we beantwoorden zijn:

 • Onze cultuur: welke gewoontes gaan we opbouwen/afbouwen?
 • Hebben we de juiste organisatie en beslissingsstructuur?
 • Hoe vertalen we de strategie naar een aangepast budget?
 • Hoe vertalen we de strategie naar individuele objectieven: voor onszelf en voor onze mensen?
 • Welke bottlenecks staan een goede implementatie in de weg en wat gaan we eraan doen?
 • Hoe belonen we succes en wat doen we met de niet-performers?

Na een week voorzien we een virtuele bijeenkomst van anderhalf uur waarbij cursisten aan Jeroen vragen kunnen stellen en in kleine groepjes ideeën kunnen uitwisselen.

Jeroen De Flander
Docent: Jeroen De Flander

Jeroen De Flander is een strategie- implementatie-expert. Hij is professor aan de Tias Business School in Nederland, gastprofessor aan de London Business School en een veelgevraagde keynote speaker in meer dan 40 landen. Daarnaast is hij medeoprichter van het training- en consultingbureau the performance factory en voorzitter van de not-for-profit organisatie The Institute for Strategy Execution.
 

Meer over Jeroen De Flander »
Rode Bol, Gent 10/12/2020 - 04/02/2021 4 sessies

Prijzen

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)
Basisprijzen
 
UNIZO-lid € 3 250,00
Geen lid € 3 450,00
Enkel als je gebruik maakt van de KMO-portefeuille
KO MO
€ 2 275,00 € 2 600,00
€ 2 415,00 € 2 760,00

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. Je mag altijd een collega in je plaats laten deelnemen. Gelieve elke wijziging in die zin via mail door te geven aan info@ondernmersacademie.be.
Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (info@ondernemersacademie.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersacademie, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel)  te worden bezorgd.

Hoe vraag ik de KMO portefeuille aan?

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. Je kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of tot uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving. Om een aanvraag te doen heb je je identiteitskaart, de bijbehorende pincode en een identiteitskaartlezer nodig. Indien je nog nooit de KMO-portefeuille hebt aangevraagd kan het twee weken duren voordat je aanvraag rond is. Breng je aanvraag dus in orde wanneer je je aanmeldt! Je hebt enkel het erkenningsnummer van KMONET NV nodig: DV.O215551

Bekijk ook het duidelijke instructiefilmpje van de Vlaamse Overheid.

Bij vragen kan je ons altijd contacteren. Bij technische problemen met de aanmelding, je identiteitskaart of storingen, kan je contact opnemen met de gratis lijn 1700.

KMONET NV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig indienen van een steunaanvraag.

Ik heb mijn factuur ontvangen, wat moet ik betalen?

Wanneer je inschrijft ontvang je automatisch een factuur.

Indien je geen gebruikt maakt van de KMO-portefeuille dien je het volledige bedrag binnen 14 dagen aan KMONET NV te voldoen.

Indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, betaal je enkel binnen 14 dagen de BTW rechtstreeks aan KMONET NV. Het opleidingsbedrag (excl. BTW) betaal je via de KMO-portefeuille aan KMONET NV. Je maakt je aandeel over naar de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dit aan met haar aandeel. Vervolgens kan je de rest van je factuur voldoen, door een storting te doen aan KMONET NV.


Geen antwoord op je vraag?

Bel ons of stel je vraag via dit fomulier