Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Subsidies

De KMO-portefeuille

De Ondernemersacademie is geregistreerd diensverlener van de Vlaamse Overheid. De Ondernemersacademie maakt deel uit van KMONET NV en heeft als erkenningsnummer DV.O215551. Bij je subsidie-aanvraag dien je KMONET NV als dienstverlener te selecteren, of het erkenningsnummer in te vullen.

Regelgeving vanaf 1 januari 2020:

  werknemers omzet   balanstotaal steunpercentage steunplafond
Kleine onderneming (K.O.) < 50 VTE < of = €10.000.000 of < of = €10.000.000 30% €7.500
Middelgrote onderneming (M.O.) < 250 VTE < of = €50.000.000 of < of = €43.000.000 20% €7.500
Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie. 

Breng je aanvraag dus zo snel mogelijk in orde vanaf het moment dat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Je hoeft daarvoor niet te wachten op de factuur! Elke subsidieaanvraag gebeurt online en je doet dit uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding  of uiterlijk 14 dagen na de inschrijving op een abonnement van de Online Ondernemersacademie.

Meer informatie over de KMO-portefeuille vind je op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.
 

Brusselse Premie

Ondernemers uit Brussel kunnen geen beroep doen op de KMO-portefeuille, maar kunnen wel de premie aanvragen via http://werk-economie-emploi.brussels

 

Opleidingscheques

Waalse ondernemers kunnen op deze website opleidingscheques aanvragen.